Yhteistyökumppanit Virossa mahdollistavat SofelTechille lisäresurssit ja joustavan tuotannon Lue artikkeli

Yhteistyökumppanit Virossa mahdollistavat SofelTechille lisäresurssit ja joustavan tuotannon

SofelTechin toimitusjohtaja Janne Adolfsen vierailee säännöllisesti Virossa, SofelTechin yhteistyökumppaneiden luona.

SofelTechilla on tiivis kumppanuusverkosto Suomenlahden toisella puolella, Virossa. Yhteistyö tuo SofelTechille lisää resursseja ja apukäsiä – asiakkaiden suuntaan tämä näkyy muun muassa palvelun joustavuutena. Yhteistyökuvio mahdollistaa myös laajojen ja monimutkaisten projektien toteuttamisen kustannustehokkaasti ja laadukkaasti.

SofelTech on tehnyt tiivistä yhteistyötä virolaisten kumppaniensa kanssa jo vuosien ajan. Tämän kuvion ansiosta SofelTechilla on mahdollisuus tarjota asiakkailleen laajemmat resurssit sekä parempaa joustavuutta tuotantoon.

– Virosta saamme ammattimaisia apukäsiä kokoonpanon ja suunnittelun puolelle, SofelTechin toimitusjohtaja Janne Adolfsen kuvaa.

Viron puolelta onnistuu esimerkiksi elektroniikka- sekä mekaniikkasuunnittelu ja -kokoonpano, teollinen muotoilu, alumiinityöstö ja -kokoonpano, ohutlevytyöstö, sähkömekaniikkakokoonpano, vaativien johtosarjojen valmistus, muottien tekeminen ja muovipuristukset sekä pakkaukset ja niiden suunnittelu. Laaja-alainen osaaminen on Viron puolella huippuluokkaa.

– Laadukasta jälkeä aikaansaavaa, osaavaa porukkaa, Janne Adolfsen sanoo.

Erikoisosaaminen ja laajat projektit onnistuvat Viro-kumppanien avulla

Yhteistyö virolaisten alihankkijoiden kanssa mahdollistaa myös sellaiset projektit, joita ei olisi järkevää tai kustannustehokasta toteuttaa Suomessa. Heidän avullaan SofelTech voi tarjota esimerkiksi laajaa tuotantoa tai erikoisosaamista kilpailukykyiseen hintaan. Verkoston ansiosta SofelTech pystyy reagoimaan nopeasti asiakkaiden tarpeisiin ja mukautumaan muuttuviin vaatimuksiin.

– SofelTechin keskeisiin arvoihin kuuluu joustavuus. Katsomme tilannekohtaisesti, mitkä projektit ovat järkeviä toteuttaa täällä ja mitkä taas siirtää Viroon. Ne työt, missä asiakas nimenomaan toivoo kotimaista tuotantoa toteutetaan kuitenkin aina Suomessa, Janne Adolfsen sanoo.

Rajat ylittävä yhteistyö tuo erinomaisia etuja kaikille osapuolille. Säännölliset käynnit Virossa ovat olennainen osa yhteydenpitoa. Näillä käynneillä sekä viikoittaisilla kontaktoinneilla varmistetaan, että tuotanto sujuu ongelmitta. Yhteistyö toimii saumattomasti, sillä virolaiset kumppanit puhuvat erinomaista suomea ja englantia.

– Viro on tuossa aika yllättävänkin lähellä, joten siellä on suhteellisen helppo piipahtaa. Vierailulla käydään läpi uusia tuotantoja ja uusia projekteja sekä tarvittaessa auditoidaan, Adolfsen kuvailee.

Tulevaisuudessa verkostoa olisi tarkoitus laajentaa, mikäli kaikki edellytykset täyttyvät. Hyvien kumppaneiden täytyy palvella asiakkaiden tarpeita ja täyttää sille asetetut, laadulliset kriteerit.

– Pyritään kartoittamaan, mille meillä olisi tarvetta ja toimitaan sen mukaan. Esimerkiksi uusimpana saimme yhteistyöhön mukaan kumppanin, jonka kanssa onnistuu suurempienkin projektien alumiinityöstöt, Janne Adolfsen kertoo.