Netmens Solutions Oy on nyt osa Sofeltech Oy:ta. Lue tiedote

WAPCO TWIL Hämäräkytkin

Muistanpas tapauksen, kun hämäräkytkin eli omaa elämäänsä erään edellisen työpaikkani rakennuksen seinässä. Koska työnantaja uudelleenorganisointi oli aiheuttanut toimihenkilökadon yritykseen, ja lähin kiinteistöistä vastaava henkilö oli satojen kilometrien päässä, päätin nopeuttaa prosessia hoitamalla asian alkuun itse, ja säätää hämäräkytkimen asetukset takaisin oikeisiin arvoihin.

Iltamyöhään, työväen jo poistuessa koteihinsa, raahasin viisimetrisiä tikarappusia puolimetrisessä hangessa, mukavanviileän, ellei jopa jäisen merituulen piiskatessa kasvojani neulasateen tavoin. Sain kammettua itseni ylös hämäräkytkimen tuntumaan huomatakseni, että laite oli päästänyt toimintasavunsa kokonaan ulos, ja sen jatkotoimenpiteet ilman poistotyökaluja olivat ihan turhia. Kaiken tämän tiimellyksessä säidenhaltija oli päättänyt ryöpsäyttää niskaani läpikatsomattoman räntäsateen, kintaani oli tippunut jonnekin lumikatastrofin keskelle viisi metriä alapuolellani näkyvään hankeen, ja painokelvottomien sanojen saattelemana yritin tasapainoilla paljain käsin tietäni alas jäisiä metalliaskelmia taskulamppu suussani.

Nyt, vuosia myöhemmin, tunnen ylpeyttä voidessani tarjota Wapco TWIL hämäräkytkintä asiakkaillemme. Ei tarvitse enää kiipeillä jäisiä tikarappusia keskellä talvimyrskyä, vaan säätämiset ja parametrien asetukset hoituvat helposti keskukselta.

TWIL:in hämäräntunnistus ja säätöyksikkö WCU-1 ovat erilliset, ja keskustelevat keskenään langattomasti LoRa-radion välityksellä. Et siis tarvitse kaapelointia laisinkaan hämäräkytkimelle. Valmiiksi tehtaalla paritettu tunnistinyksikkö kiinnitetään rakennuksen seinään. Sopiva paikka löytyy yleensä pohjois- tai itäseinustalta niin, että aurinko ei pääse suoraan paistamaan hämäräkytkimeen. Keskusyksikkö asennetaan DIN-kiskoon joko keskukselle tai muuten paikkaan, jossa sen käyttö on kätevintä. Keskusyksiköltä voit säätää sen hämärätason, jossa haluat valaistuksen syttyvän välille 10 – 100 luxia.

Wapco TWIL on rakennettu tekniikaltaan täysin kipinöimättömäksi. Kipinöinti on perinteisesti tuhonnut tämän tapaiset kytkimet tuhoamalla laitteen kytkevät kärjet pikkuhiljaa, tai jopa kerralla sopivan korkean virtapiikin ansiosta. Kipinöimättömyys takaa laitteen pitkän kestoiän. Tunnistinyksikkö toimii paristolla jopa -55 pakkasasteeseen asti, ja optimoitu virrankulutustekniikkamme antaa paristolle jopa kymmenen vuoden kestoiän. Kaiken tämän lisäksi TWIL on täysin kotimainen avainlipputuote suunnittelusta tuotantoon asti.

Lue lisää Wapco TWIL hämäräkytkimestä ja muista Wapco-kiinteistövalvontasarjamme tuotteista: https://sofeltech.com/wapco-jarjestelma/