Netmens Solutions Oy on nyt osa Sofeltech Oy:ta. Lue tiedote

WAPCO -vesimittarien langaton luenta

Maksatko naapurisi vedenkulutuksen?

Et enää, kun Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiivi alkaa näkyä käyttöveden hinnoittelussa. Vuonna 2018 tuli voimaan laki, jonka mukaan taloyhtiöiden vesilaskutuksen tulee perustua asuntokohtaiseen kulutuksen mittaamiseen. Lasku perustuu jatkossa todelliseen veden kulutukseen ja sen lämmittämiseen käytettyyn energiaan. Asiakkaan on saatava tieto laskutusperusteista itselleen. Suomen oloihin direktiivistä muokataan omiin oloihimme sopivaa lainsäädäntöä.

Suomalaisissa taloyhtiöissä on asennettu asuntokohtaiset vesimittarit linjasaneerauksissa vuodesta 2013 alkaen. Vähintään kahden asunnon uudisrakennuksissa ne tulivat pakollisiksi 2011. Saneeraamattomissa kiinteistöissä niitä ei välttämättä vielä ole, eikä niitä ole ollut pakko käyttää kiinteistöissä, joihin mittarit on jo asennettu. Etälukumahdollisuus on myös ollut vapaaehtoista. Vesi on Suomessa ollut halpaa, ja sen vuoksi sen kulutuksen seurantaan ei ole juuri kiinnitetty huomiota.

Ensimmäinen muutosaalto tuo asuntoihin lämpimän käyttöveden mittarit. Toinen direktiivin mukainen muutos kohdistuu mittareiden etäluettavuuteen, ja sen mukana tulee muutoksia myös vanhoihin asennuksiin ja niiden tekniikkaan. Kolmas muutoksen aihe on lasku, ja mitä tietoja kuluttajalle on toimitettava laskun mukana. Isännöintiliiton mukaan muutokset koskevat jopa 2,7 miljoonaa kerros- ja rivitaloissa asuvaa ihmistä.

Vuoteen 2027 mennessä mittarit on direktiivin mukaan muutettava etäluettaviksi myös vanhoissa taloyhtiöissä. Tämä tuo kustannuspaineita varsinkin yhtiöissä, joissa linjasaneeraukseen on jo panostettu. Jos kustannukset tulevista muutoksista arveluttavat, tutustu ratkaisuumme muuntaa perinteiset pulssimittarit etäluettaviksi mittareiksi langatonta tekniikkaa hyödyntäen.

Ei tarvetta uusille kaapeloinneille, ei operaattorikustannuksia jokaiselle mittarille, eikä tarvetta perinteisten mittareiden uusinnalle!
WAPCO järjestelmä siirtää langattomasti jopa 60 anturin tiedot Master-tiedonsiirtoyksikölle. Tiedot on luettavissa Modbus-väylästä.

Tutustu tarkemmin WAPCO järjestelmäämme.

Ota yhteyttä:
Heljä Korkeala
puh. +358 40 1961668
myynti@sofeltech.com